Voor de transformatie van de jeugdhulp volgen we een procesmatige aanpak. Na de implementatiefase (medio 2023 afgerond) richten we ons tot uiterlijk eind 2025 op Fase 2: 
Bij de start van deze tweede fase zijn de organisatie en bedrijfsvoering van de uitvoeringsorganisatie Jeugd Rogplus en Mevis op orde en zijn de primaire werkprocessen van de toegang en zorgverlening operationeel en ook in orde. We richten ons op het leren en verbeteren. Wat gaat er goed in de nieuwe uitvoeringspraktijk en wat vraagt nog aandacht?
In deze fase krijgen we zicht op de eerste ervaringen met de nieuwe werkwijze en grip op de inzet van capaciteit over de verschillende vormen van ondersteuning. We kunnen beoordelen of inwoners de weg weten te vinden en de ondersteuning en hulpverlening ontvangen die passend is bij hun hulpvraag. We voeren regie op de samenwerking tussen stakeholders en de samenwerkingsafspraken. weten partijen elkaar te vinden.  Deze fase leidt tot continuïteit en stabiliteit in de primaire werkprocessen en verbeteringen op basis van de uitvoeringspraktijk. De informatievoorziening is hierop ingericht. In deze fase wordt de grote slag naar de vernieuwing van het integraal en dekkend jeugdhulpaanbod gemaakt. 

Fase 3: Volwassen of ‘slimme’ fase (start 2025)
Vanaf het derde jaar van de overeenkomst met Mevis zijn we in toenemende mate ‘in control’ op alle onderdelen van het MVS Jeugdmodel. We kunnen achteruit en vooruit kijken en we worden daardoor steeds ‘slimmer’. We zijn steeds beter in staat om patronen te herkennen, daarop te anticiperen en daar naar te handelen. De resultaten van de nieuwe manier van werken worden zichtbaar.